18th Malaysia International Branding Showcase (MIBS) meluaskan pasaran tempatan ke negara China

  • November 15, 2023
  • 2 min read
18th Malaysia International Branding Showcase (MIBS) meluaskan pasaran tempatan ke negara China

KUALA LUMPUR: The 18th Malaysia International Branding Showcase (MIBS) bakal berlangsung pada 01-03 Disember 2023 di Kuala Lumpur Convention Centre yang menempatkan 300 syarikat dan 400 ‘booth’ pameran.

Diantara negara yang terlibat adalah China meliputi daerah seperti Zhejiang, Fujian, Guangdong, Jiangsu, Guizhou, Ningxia, Guangxi, Yunnan, Jilin, Sichuan.

Selain itu, beberapa negara juga turut terlibat antaranya Hong Kong, Taiwan, South Korea, Japan, Indonesia, Singapore, India, dan Kazakhstan.

MIBS akan mempamerkan pelbagai produk dan perkhidmatan, termasuk perubatan tradisional Cina, peralatan kesihatan, alat tulis, rumah peralatan, budaya teh, pakaian, fabrik, makanan, kesihatan, kecantikan, cenderahati, barangan kulit, produk elektronik dan peralatan mesin.

Pada masa yang sama, terdapat sepuluh seminar dan mesyuarat profesional, termasuk aktiviti langsung oleh pengamal perubatan tradisional Cina, pertukaran e-dagang rentas sempadan, pengenalan kepada Jingdong Platform dalam talian butik ASEAN, mesyuarat B2B dengan syarikat dari Jilin, Guizhou, Taiwan dan Ningxia.

Dana bantuan melalui Geran DANA (GERAN) MATRADE penglibatan Ekspo Antarabangsa hingga ke luar negara terutama di China dalam program Gate to China (Lokal to Global).

Ekspo dijangka akan dirasmikan oleh Menteri Kesihatan, Dr. Zaliha Mustafa pada jam 11 pagi pada 1 Disember dan akan dibuka mulai 10 pagi hingga 6 petang selama tiga hari sehingga 3 Disember.

Pameran MIBS yang diiktiraf di peringkat antarabangsa ini dijangka akan menarik kira-kira 10,000 pelawat.

Pengunjung, usahawan dan pembekal digalakkan untuk mencari peluang dan jaringan dalam dunia perniagaan di Ekspo Antarabangsa MIBS yang akan diadakan di Kuala Lumpur Convention Centre ini.

Ahli komuniti perniagaan yang berminat untuk keterangan lanjut layari laman web MIBS di https://esievent.my/malaysia-international-branding-showcase/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *