3 Kapten Terpaling Juara Mula Atur Strategi

  • August 29, 2022
  • 3 min read
3 Kapten Terpaling Juara Mula Atur Strategi

Petaling Jaya, 24 Ogos 2022 – Episod pertama Terpaling Juara telah mengumumkan siapakah penyanyi senior dan junior yang bernaung di bawah bimbingan kapten Akim Ahmad, Hael Husaini dan Naim Daniel untuk mempertaruhkan lagu – lagu popular yang pernah tercalon di semua edisi Separuh Akhir Muzik Muzik dan Anugerah Juara Lagu (AJL).


Selesai persembahan sulung kesemua peserta di pentas Terpaling Juara pada hari Ahad yang lepas, mereka menerima maklum balas yang positif daripada kedua-dua juri tetap iaitu Dato’ Hattan dan Fauziah Latiff.

Kesemua peserta telah menerima cabaran daripada juri tetap yang telah menetapkan pilihan lagu persembahan untuk episod akan datang. Nantikan Datuk Francissca Peter, Juara Lagu 1986 yang akan tampil dengan persembahan istimewa di minggu hadapan.

  1. Merisik Khabar (Juara Lagu 1987, nyanyian asal Allahyarham Datuk Sudirman) – Rahmad Mega
  2. Raikan Cinta (AJL16, nyanyian asal Dato’ M.Nasir) – Aqmal
  3. Sumpah (AJL34, nyanyian asal Aina Abdul) – Aqeesh
  4. Di Pintu Syurga (AJL29, nyanyian asal Dayang Nurfaizah) – Ifa Raziah
  5. Seribu Impian (AJL11, nyanyian asal Casey) – Hazami
  6. Selamat Jalan Romeo (AJL 9, nyanyian asal Ramlah Ram) – Shaz

3 Kapten sudah mula mengatur strategi untuk menyerlahkan lagi vokal dan persembahan kesemua peserta Terpaling Juara.

Hazami dan Aqeesh bergabung dengan captain Akim Ahmad, Rahmad Mega dan Shaz
bergandingan dengan kapten Hael Husaini manakala Ifa Raziah dan Aqmal pula akan berkolaborasi dengan kapten Naim Daniel untuk mengejar takhta Terpaling Juara sekaligus memenangi hadiah wang
tunai RM100,000.


Hael Husaini amat yakin dengan kemampuan vokal Rahmad Mega dan Shaz dalam menyanyikan lagu pilihan pada episod kedua. Walaupun berhadapan dengan saingan yang sengit.

Hael mahu setiap persembahan mingguan Rahmad Mega dan Shaz menjadi persembahan terhebat berskala konsert yang memberi impak besar untuk menghiburkan penonton.

Pada episod pertama, Rahmad Mega sudah
membuktikan beliau mempunyai aura besar ketika membuat persembahan di atas pentas dengan memenangi persembahan terbaik. Hael juga berpendapat Shaz harus menjadi diri sendiri dalam membawakan lagu popular Ramlah Ram, Selamat Jalan Romeo dengan menyuntik elemen segar dalam persembahannya.


Akim amat berbesar hati untuk berkolaborasi dengan Hazami, dan tidak sabar untuk memperkenalkan elemen baharu dalam penyampaian lagu Seribu Impian.

Akim Ahmad sudah nampak kekuatan Aqeesh
dalam membawakan lagu rancak dan lincah dalam menari. Untuk episod akan datang, Akim akan mencabar lagi vokal Aqeesh dalam membawakan lagu balada, Sumpah nyanyian asal Aina Abdul.

Naim Daniel sangat optimis dengan kedua-dua pesertanya, Ifa Raziah dan Aqmal yang akan diuji dengan lagu-lagu pelbagai genre. Naim berpendapat Ifa Raziah dan Aqmal mempunyai personaliti yang sangat menarik serta berkebolehan untuk membawa pelbagai genre lagu.

Untuk kolaborasi sulung ini, Naim
bersedia untuk memberikan sokongan padu dalam memantapkan lagi persembahan kedua-dua peserta ini.

Terpaling Juara dihoskan oleh Haziq Hussni dan Shiha Zikir, Datuk Hattan dan Fauziah Latiff sebagai juri tetap dan bersiaran untuk 8 episod. Pemenang Terpaling Juara bakal membawa pulang hadiah berjumlah
RM 100,000, manakala naib juara bakal memenangi RM50,000 dan pemenang ketiga pula menerima RM30,000.

Terpaling Juara menampilkan vivo Malaysia sebagai penaja utama, Nivea sebagai penaja bersama, Hot FM sebagai rakan radio rasmi, Berita Harian dan Harian Metro sebagai rakan media rasmi serta Xtra dan Oh Bulan! sebagai rakan digital.


Sidang produksi Terpaling Juara diketuai oleh Nurhul Huda Haji Khalid sebagai penerbit eksekutif kanan, Ikha Arnisya Mohd Anuar sebagai penerbit eksekutif, dan Azrul Effendi Abdullah sebagai penerbit. Jangan
ketinggalan untuk menonton Terpaling Juara mulai 21 Ogos 2022, setiap hari Ahad, siaran langsung dari Studio Sri Pentas 2, Shah Alam, pukul 9.00 malam dan strim langsung secara HD di www.tonton.com.my Gunakan tanda pagar #TerpalingJuara dan #PlaylistAJL untuk menghangatkan lagi perbualan di media
sosial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *