KHAI BAHAR BERBESAR HATI NYANYIKAN LAGU TAGALOG ‘PANO’ DALAM BAHASA MELAYUMENERUSI ‘BAGAIMANA

  • April 2, 2023
  • 2 min read
KHAI BAHAR BERBESAR HATI NYANYIKAN LAGU TAGALOG ‘PANO’ DALAM BAHASA MELAYUMENERUSI ‘BAGAIMANA


“Alhamdullilah, rakaman vokal berjalan dengan sangat lancar. Semuanya dilakukan di studiorakaman Johan yang terletak di Taman Melawati, Kuala Lumpur. Ia juga cuma mengambil masakurang dari sejam. Syukur sangat mudah,” katanya.Bercerita mengenai pembikinan muzik video (MV) lirik Bagaimana, Khai gembira konsepditampilkan sangat ringkas tanpa perlu dramatik. Lokasi yang dipilih pun sangat menyenangkandan menurutnya ia satu pengalaman baharu juga untuknya.
“Penggambarannya dilakukan di sebuah kedai buku BookXcess Sunsuria Forum, Shah Alam. Iasebuah konsep yang ringkas dan menarik di mana saya belum pernah tampilkan sebelum ini.Prosesnya juga berjalan dengan sangat lancar dan dapat disiapkan dalam masa kurang dari empatjam,” katanya.
Dalam pada itu, Khai akui bekerjasama dengan Johan buat pertama kali adalah satu pengalamanmenyeronokkan. Mana tidak, corak kerja Johan yang sangat profesional menjadikan setiapproses jadi lebih mudah dan lancar.
“Bagi saya, penting untuk mendapatkan keserasian yang kuat setiap kali terbabit sesuatu projek.Walaupun pertama kali bergandingan dengan Johan, tidak susah untuk mendapatkan keserasianantara kami.
“Saya memuji corak kerjanya yang begitu teliti tapi pada masa sama tak memberi tekanan pun.Saya percaya itulah kelebihan yang ada padanya di mana dia sentiasa memastikan setiap aspeklancar sepanjang masa,” katanya.
Enggan dibayangi penyanyi serta lagu asal, Khai berharap versi nyanyiannya akan dinikmatisebagaimana pendengar sukakan Pano. Dia sendiri sangat seronok apabila Bagaimana dapatdihasilkan untuk pendengar tempatan.
SIARAN MEDIA
“Semoga Bagaimana akan mendapat penerimaan yang baik seperti Pano juga serta didengarberulang kali di setiap platform penstriman muzik digital. Terus sokong dan minta laguBagaimana diputarkan di corong-corong radio,” katanya.Bagaimana kini boleh didengarkan di semua pelantar penstriman digital seperti Spotify, AppleMusic, Joox, KKBOX, Deezer dan YouTube Music manakala muzik videonya pula boleh ditontondi saluran YouTube Universal Music Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *