‘Live in Concert: Radja Gamit Memori Penonton’ Penampilan Istimewa Ella

  • November 13, 2023
  • 2 min read
‘Live in Concert: Radja Gamit Memori Penonton’ Penampilan Istimewa Ella

Konsert Rock Hebat Indonesia-Malaysia Berjaya Tarik Lebih 5,000 Penonton Anjuran Orange International Entertainment

KUALA LUMPUR, 12 November 2023 – Malam yang menjadi memori kepada semua pengemar lagu Radja seperti ‘Jujur’ dan ‘Takan MelupakanMu’.

Penonton juga tidak melepaskan peluang menyanyikan lagu bersama-sama sehingga habis konsert.

Paduan rock hebat extravaganza di antara dua benua segaris muzik iaitu Indonesia-Malaysia lantas berjaya menarik lebih dari 5,000 penonton dalam sebuah konsert yang paling ditunggu-tunggu tahun ini iaitu ‘LIVE IN CONCERT RADJA (SPECIAL APPEARANCE ELLA)’ bermula sekitar jam 8:00 malam bertempat di Mega Star Arena KL @ Sg. Wang Plaza anjuran syarikat penganjur festival dan konsert terkemuka negara, Orange International Entertainment.

“Sejarah telah tercipta apabila dua legenda rock dari dua buah negara, Radja dan juga Ella disatukan dalam pentas yang sama, kami di Orange International menjanjikan sajian persembahan menarik untuk semua peminat muzik terutamanya penggemar muzik rock”

kata Dato’ Mohd Fadzli Idrus, selaku CEO & Pengasas Orange Entertainment International.

Radja, yang dianggotai Ian Kasela (vokalis), Moldy Kusnadi (gitar) dan Seno Aji (dram) memulakan persembahan dengan lagu Bulan, diikuti hits-hits mereka seterusnya seperti Selalu Jauh Dari Cinta, Wahai Kau Cinta, Cinderella Benci Bilang Cinta, Ga Ada Waktu, dan lain-lain dengan jumlah 16 buah lagu kesemuanya yang dipersembahkan.

Saat yang paling dinantikan apabila ratu rock negara, Ella muncul di pentas dengan menerima sorakan gemuruh dari penonton yang hadir dengan menyanyikan lagu Jujur serta Ta’kan Melupakanmu sebelum menutup acara.

“Terima kasih kepada semua penonton yang hadir dan ‘sing-along’ kepada lagu-lagu Radja, serta buat ‘Queen of Rock Malaysia’ Ella kerana sudi bersama-sami kami dalam satu pentas, dan setinggi-tinggi penghargaan buat Dato’ Fazli dari Orange Entertainment International kerana merealisasikan impian kami.

“Ini adalah ‘new chapter’ buat Radja kembali ke Malaysian dengan respon yang sungguh luar biasa dari peminat semua, terasa momen ‘intimate’ itu sepanjang konsert berlangsung,” kongsi Ian.

Tambah Dato’ Fadzli lagi, “Selain berhibur, konsert malam ini turut menerapkan peringatan terhadap solidariti kita buat kemelut peperangan yang melanda saudara seislam kita di Palestine, dan tetaplah melaungkan ‘free Palestine!’ sebagai tanda sokongan.

Terdahulu, pihak penganjur telah mengadakan konsert oleh kumpulan Ungu pada penghujung tahun lepas dengan jayanya dan menerima sambutan yang memberangsangkan.

Jangan lupa nantikan lebih banyak lagi aksi-aksi menarik dari pihak penganjur acara iaitu Orange International Entertainment pada masa akan datang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *