Saksikan drama terbaharu Anak Beranak Abe Yie!

  • August 19, 2022
  • 2 min read
Saksikan drama terbaharu Anak Beranak Abe Yie!

Petaling Jaya, 16 Ogos 2022 – Banyak betul kerenah anak beranak Abe Yie ni! Dalam keriuhan pandemik melanda seluruh negara, macam-macam strategi dirancang oleh anak-anak Abe Yie untuk pulang ke kampung halaman.

Saksikan drama terbaharu Anak Beranak Abe Yie yang pasti menghiburkan di slot
Sakura, mulai 16 Ogos 2022, setiap hari Isnin hingga Khamis, pukul 6.00 petang di TV3, dan strim secara langsung di www.tonton.com.my

Anak Beranak Abe Yie merupakan drama bersiri 20 episod diterbitkan oleh Zamriez Golden Pictures dan diarahkan oleh pengarah Pali Yahya yang juga menjayakan drama-drama kegemaran ramai iaitu Risik Pada Hati dan Honey-Moon.

Hasil nukilan skrip MF Kencana ini juga menampilkan lakonan mantap
daripada barisan pelakon seperti Azlee Senario, Jasmin Hamid, Aiman Tino, Wan Sharmila, Aidit Noh, Puteri Sarah, Aidil Aziz dan ramai lagi.


Drama ini mengimbas kembali apa yang telah berlaku sewaktu rakyat Malaysia digemparkan dengan berita Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di dalam negara.

Macam-macam ragam dapat dilihat dalam kalangan anak beranak Abe Yie (Azlee Senario). Sam (Aidil Aziz) dan Ann (Wan Sharmila) yang menetap di Kuala Lumpur dan Melaka atas urusan kerja.

Mereka juga sudah lama tidak pulang ke kampung halaman di Kelantan. Oleh kerana ingin melepaskan rindu, Che Yah (Jasmin Hamid) turut mengeluarkan ide-ide yang
boleh dijadikan sebagai alasan untuk merentas negeri pulang ke kampung.


Dalam kekecohan Sam dan Ann mahu merentas negeri, Abe Yie dan Muluk (Aiman Tino) yang terlalu paranoid dengan wabak merbahaya ini risau jika mereka membawa pulang penyakit itu sekali.

Ketua kampung dan penduduk-penduduk kampung juga sentiasa memberi peringatan untuk menjaga kesihatan dan menentang jika ada yang ingin datang ke kampung mereka sewaktu PKP dilaksanakan.


Adakah segala helah anak-beranak Abe Yie ini akan berjaya? Dapatkah mereka dipertemukan semula dengan keadaan yang sihat dan selamat akhirnya? Saksikan drama Anak Beranak Abe Yie yang banyak gelagat ini di slot Sakura pada setiap Isnin hingga Khamis, pukul 6.00 petang di TV3 dan strim secara
langsung di www.tonton.com.my


Untuk mendapatkan info terkini tentang drama kegemaran anda, layari laman sosial Facebook, Twitter,
YouTube dan Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia, dan Instagram rasmi Drama Sangat iaitu
@dramasangat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *