Enaknya! Food Truck Pani Puri Pertama di Malaysia di Festival Deepavali Brickfields 2022

  • October 15, 2022
  • 4 min read
Enaknya! Food Truck Pani Puri Pertama di Malaysia di Festival Deepavali Brickfields 2022

KUALA LUMPUR, 14 OKTOBER 2022 – Dapatkan Pani Puri makanan tradisional India Jenama Don Pani Puri adalah salah seorang perintis Pani Puri di Malaysia.

Pani puri adalah makanan istimewa tradisional India yang terdiri daripada puri berongga bulat (roti pipih garing yang digoreng), diisi dengan pudina & air ketumbar yang baru dibancuh, chutney asam jawa bersama campuran 2 buah, chaat masala dan ramuan rahsia yang dihidangkan bersama tumbuk kentang, bawang, & kerepek murukku untuk membawa rasa asli India kepada rakyat Malaysia tempatan yang hanya boleh didapati di Don Pani Puri.

Don Pani Puri bertujuan untuk menyebarkan kegembiraan Pani Puri dan menjadikannya mudah diakses oleh semua rakyat Malaysia untuk merasai dengan menjadi trak makanan pertama di Malaysia yang menjual pani puri melalui Don Smart Truckers yang merupakan pembekal Food Truck.

Rasa unik dan kegembiraan Pani Puri boleh dirasai hampir di mana-mana sahaja. Kerjasama Don Pani Puri dan Don Smart Truckers bukan sahaja bertujuan untuk membawa pani puri di mana-mana, namun terdapat matlamat yang lebih besar untuk memberi manfaat kepada masyarakat umum juga.

Don Smart Truckers juga sedang berusaha ke arah mempromosikan keusahawanan dalam kalangan kategori B40 dengan melancarkan Program Usahawan Food Trailer yang bertujuan untuk melibatkan lebih ramai individu dalam perniagaan treler makanan.

Don Smart Trucker berhasrat untuk melakukan ini dengan menyediakan penyelesaian holistik termasuk semua yang diperlukan untuk memukul bermula dari trak ke menu, kepada bahan-bahan serta semua peralatan yang diperlukan. Ini bukan sahaja akan membantu mereka yang berpendapatan rendah namun ia juga akan mewujudkan kesedaran tentang pani puri.

Pani puris baru-baru ini mendapat perhatian di Malaysia dan mula menjadi trending. Untuk memenuhi gembar-gembur Pemandu lori Don Smart, jenama yang dicipta oleh Chemplex Consulting Sdn Bhd bersama QVC Vacation Sdn Bhd adalah pemberian hadiah bernilai lebih RM 299,000 sempena Perayaan Deepavali yang merupakan acara luar biasa selepas 2 tahun cengkaman Pandemi Covid-19.

Ingin memenangi hadiah ke Eropah, Bali, Sabah dan X50? Caranya!

Hadiah diberikan melalui 3 pertandingan.

1. Media sosial POST & WIN Harga hebat perjalanan 14 hari ke Eropah termasuk lawatan melalui 7 negara untuk 2 (dua) individu iaitu dibayar penuh bernilai RM 21,000 seorang berjumlah sehingga RM 42,000

2 nd harga 5h4n perjalanan ke Bali untuk 2 (dua) individu bernilai RM 7,000

3nd perjalanan 5h4n ke Sabah untuk 2 (dua) individu bernilai RM 4,000

2. Pertandingan makan Pertandingan ini akan diadakan setiap hari pada jam 8 malam-9 malam di mana orang yang makan paling banyak pani puris dalam masa 30 saat menang.

Semua pemenang harian akan pergi ke Grand final dan bersaing sesama mereka untuk menentukan penentuan pemakan pani puri terpantas pada hari terakhir Pesta Deepavali Brickfields di mana hari terakhir pemenang pada 23 Oktober 2022 akan berpeluang memenangi perkara berikut:

Harga hebat perjalanan 14 hari ke Eropah termasuk lawatan ke 7 negara untuk 1 (satu) individu yang dibayar penuh bernilai RM 21,000

2nd harga 5h4m perjalanan ke Bali untuk 2 (dua) individu bernilai RM 7,000 3nd Harga ketiga perjalanan 5h4n ke Sabah untuk 2 (dua) individu bernilai RM 4,000

3. Pelanggan pembelian pani puri ke-1 juta Ini adalah untuk meraikan DEEPAVALI 2022 dengan cara yang mulia selepas 2 tahun perayaan suram akibat pandemik.

Ini juga untuk memperingati bola pani puri ke-1 juta yang dijual sempena matlamat untuk memecahkan Buku rekod Malaysia bagi paling banyak pani puris dijual di mana pemenang berpeluang memandu pulang Proton X50 serba baharu.

Tunggu apa lagi? Jom membeli Don Pani Puri di tapak letak kereta yang terletak di sebelah NU Sentral sempena Perayaan Deepavali di Pesta Deepavali Brickfields 2022 daripada 14 ke sehingga 23 rd Oktober.

Akhirnya, buat pertama kali dalam sejarah Don Pani Puri telah mencipta KOTAK PESTA DEEPAVALI untuk pani puri yang didatangkan dengan 40 biji bola pani puri dalam setiap kotak yang terdiri daripada 3 perisa iaitu 20 biji pani puri asli, 10 keping coklat hazelnut pani puris dan 10 keping biscoff pani puris. Setiap kotak parti dilengkapi dengan Baucar TUNAI bernilai RM 1,960 yang mana pelanggan boleh menggunakan dan menebus pembelian pani puri sebagai serta pakej percutian dengan percutian QVC, Don Pani Puri dan Don Kacang putih. 1,000 kotak pesta pani puri pra-tempah akan dijual pada harga RM 99,99, dan selepas itu akan dijual pada harga RM 130.00 sekotak kerana terdapat kotak parti terhad yang disediakan khas sahaja untuk musim perayaan Deepavali. -UTVMediaMsia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *