Gelagat Nakal Dara Mencuit Hati

  • August 20, 2022
  • 3 min read
Gelagat Nakal Dara Mencuit Hati

Petaling Jaya, 19 Ogos 2022 – Setiap kali Hariz dan Dara bertemu, ada sajalah pergaduhan yang akan berlaku!

Untuk menyelamatkan diri sendiri, Dara telah memaksa Hariz berlakon menjadi teman lelakinya ketika di kampung.

Tidak mungkin Dara akan jatuh cinta dengan Hariz yang tidak cukup bagus untuk gadis
berasal dari Kuala Lumpur ini. Adakah perasaan benci ini akan bertukar menjadi cinta?

Nantikan kesudahan drama romantik komedi yang menemukan lakonan hebat Syafiq Kyle dan Riena Diana di slot Lestary, mulai 24 Ogos, setiap Rabu hingga Sabtu, pukul 9.00 malam dan ia turut disiarkan melalui perkhidmatan penstriman iQIYI pada hari yang sama selepas siaran di TV3.

Drama bersiri 20 episod ini adalah terbitan OrangeTree Production Sdn Bhd dan menampilkan pengarah Ng Ken Kin, nukilan skrip oleh Rasheda Ghazali, dan akan menampilkan barisan pelakon mantap tanah air seperti Riena Diana, Syafiq Kyle, Sean Lee, Shah Rezza, Rozita Che Wan, Afifah Nasir dan ramai lagi.


Serik dengan kelakuan Dara (Riena Diana) sebagai seorang pemain papan luncur yang kasar dan sering menimbulkan masalah, ibunya telah berhasrat untuk menghantar Dara pulang ke kampung dan meminta tolong Kak Ros (Rozita Che Wan) supaya mengajar dan melembutkan kelakuan anaknya. Pada masa yang sama, Dara yang telah bergaduh dengan Hariz (Syafiq Kyle) di Kuala Lumpur kini berjumpa semula di kampung mereka di Kuala Selangor kerana berkerja dengan ayah Hariz di sebuah kedai runcit.


Dalam usaha untuk mengubah personaliti Dara menjadi lebih lemah lembut dan ayu, ibunya ingin mengenalkan Dara dengan anak lelaki kawannya.

Namun, Dara tidak mahu dipaksa untuk berkenalan dengan lelaki itu dan meminta Hariz untuk menjadi teman lelaki sementara Dara.

Hariz bersetuju untuk menjadi teman lelaki Dara, tetapi Dara harus berjanji untuk tidak jatuh hati padanya.


Bolehkah Dara dan Hariz berdamai demi hubungan pura-pura mereka? Dapatkah Dara berpegang dengan janji bahawa dia tidak akan jatuh cinta pada Hariz itu? Jangan lepaskan drama yang mencuit hati ini melalui slot Lestary, mulai 24 Ogos 2022, setiap Rabu hingga Sabtu, pukul 9.00 malam dan perkhidmatan penstriman iQIYI pada hari yang sama selepas siaran di TV3.

Ia juga disertakan dengan sari kata dalam
Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia di mana penonton boleh mengakses secara percuma pada bila-bila masa melalui www.iQ.com/local atau muat turun aplikasi iQIYI di App Store dan Play Store.

Pelanggan VIP iQIYI boleh menikmati akses VIP Ekspres bagi drama ini yang membolehkan penonton untuk menonton episod terkini, 1 jam selepas tayangan di TV3 manakala pengguna percuma dapat menonton 48 jam selepas.


Sejak diperkenalkan di Malaysia pada tahun 2020, iQIYI telah menunjukkan prestasi yang
memberangsangkan apabila mencapai peningkatan pengguna lebih daripada 15 kali ganda.

Dari segi pertumbuhan keseluruhan dalam tahun 2021, iQIYI juga tersenarai sebagai khidmat penstriman Asia nombor satu di Malaysia berdasarkan jumlah muat turun, jumlah pelanggan aktif bulanan, dan jumlah masa yang diluangkan di platform tersebut.


Untuk mendapatkan info terkini tentang drama kegemaran anda, layari laman sosial Facebook, Twitter, YouTube dan Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia, Instagram rasmi Drama Sangat iaitu @dramasangat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *