Jom Makan Macam K-Drama! Rasai Masakan Hotpot BBQ Korea Yang Betul-Betul Asli Di Restoran Dae Ga, The Curve!

  • March 1, 2024
  • 3 min read
Jom Makan Macam K-Drama! Rasai Masakan Hotpot BBQ Korea Yang Betul-Betul Asli Di Restoran Dae Ga, The Curve!

Di Malaysia ini agak susah hendak mencari masakan yang betul-betul rasa asli Korea, memang jarang hendak dapat rasa yang sama seperti di Korea, namun ada satu restoran di The Curve yang menawarkan hot pot dan bbq yang menepati rasa asli seperti di Korea.

Jika melihat di K-DRAMA, semua makanan yang ditampilkan memang mengiurkan, kita juga boleh makan makanan yang sama dengan cara yang sama di ‘Dae Ga Korean Restaurant’ ini.

‘DAE GA’ ialah restoran BBQ Korea mesra Muslim yang dibuka pada Dis 2022. Sentuhan Chef Korea Berpengalaman selama bertahun-tahun dalam setiap hidangan yang dipilih dengan teliti Daging Lembu Berkualiti Premium & Bahan Terbaik Resepi Korea Tulen & Perapan Asli Kami membawa pengalaman Korean Grill & BBQ ke Tahap Lain.

Dae Ga ialah jenama Bbq Korea Premium. Rasai masakan asli Korea! Masuk ke Dae Ga dan tenggelamkan diri anda dalam suasana yang meriah sambil menikmati bulgogi yang mendesis, rebusan yang lazat, dan hidangan sampingan yang ketagihan, semuanya disediakan dengan bahan-bahan yang halal.

Menyajikan masakan asli Korea dengan BBQ Korea yang hebat pengalaman, dan  ia mesra Muslim! Tempat terbaik anda untuk pergi untuk pengalaman menjamu selera yang baik dan selesa.

Perisa daging lembu Korea yang unik dan lazat, disediakan secara pakar oleh chef mahir Korea. Masakan istimewa Korea ini dibuat dengan daging lembu yang diperap, diperap dengan sos rahsia. Walaupun ia boleh disediakan menggunakan potongan daging yang berbeza, kami khususnya menggunakan rusuk daging lembu, sirloin, brisket dan ribeye yang terbaik dan berkualiti tinggi.

Grill & BBQ Berkualiti Melaksanakan teknologi Grill Terbina dalam dengan Arang Berkualiti Tinggi Suasana Makan Budaya Memberi keselesaan suasana makan dikelilingi dengan unsur dalaman budaya Korea   

Istimewanya di Dae Ga Korean Restaurant ini kerana pelbagai pilihan menu yang pastinya membangkitkan selera, daging perapan asli istimewa, hidangan asli dari Korea, menu sampingan Korea yang unik – minuman buatan khas, kemahiran memanggang BBQ yang sangat terlatih dengan layanan mesra yang menghangatkan hati pelanggan, menyediakan suasana makan yang selesa dengan unsur dalaman budaya asli Korea iaitu keindahan Struktur Perumahan Tradisional Korea, ‘Han Ok’, Inspirasi daripada bahan & corak penggilap tulen digabungkan dengan struktur moden, bingkai tandatangan utama menandakan “Masuk ke Budaya & Pengalaman Korea” yang direka oleh Pereka Dalaman Korea, Kim Si Woo, pakar dalam konsep Korean Grill & BBQ.

Chef di Dae Ga Korean Restaurant adalah Chef Ms Yang Haeree merupakan Chef Korea berpengalaman mencipta rasa Korea Tulen dengan memilih kualiti premium daging lembu dengan gaya pemotongan asli Korea, menyediakan semua daging dengan perapan khas resepi & teknik dan melaksanakan masakan Korea selama 20 tahun pengalaman di Malaysia. Wow!

Antara menu yang popular ialah Yangnyeom Galbi-Dae Ga Special Set Dalam Set, terdapat daging, ayam dan seafood seperti udang, sotong dan kepah yang telah di marinate untuk di bakar dan yang bestnya semua dibakar menggunakan arang jadi memang sangat sedap dan beraroma.

Boleh memilih untuk bakar sendiri atau staf, disini staff yang bakarkan dan jadi boleh relaks dan menikmati daging dan ayam yang telah siap dibakar. 

Untuk set dessert antara yang popular adalah Sikhye untuk menyejukkan kembali badan iaitu sejenis minuman manis berasaskan nasi dan malta.

Dalam masakan tradisional Korea, biasanya dihidangkan sebagai makanan penutup atau manisan. Dalam Sikhye ini mengandungi bijiran dan dalam sesetengah hidangan terdapat kacang pain.

Oh ya, ada menu puasa juga disediakan, Ramadhan Buffet Korean Grill & BBQ Restaurant sepanjang 12 Mar  sehingga 8 April 2024. Memang syok makan panas-panas!

Apa lagi jom datang :-

Dae ga Korean Restaurant

Alamat: Lot 146, The Curve, 1F, Jln PJU 7/3, Mutiara Damansara, 47820 Petaling Jaya, Selangor

Telepon03-6421 0733

Jam Buka pukul pukul 10:00

Jam Tutup pukul 23.00

Menufacebook.com

Ini baru betul-betul macam K-Drama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *