Penajaan anak-anak pekerja Hospital Ampang melanjutkan pengajian ke IPT/Kolej Tvet – PRIHATIN

  • April 27, 2022
  • 1 min read
Penajaan anak-anak pekerja Hospital Ampang melanjutkan pengajian ke IPT/Kolej Tvet – PRIHATIN

LINK VIDEO YOUTUBE 👇

AMPANG, 22 April 2022 : Pekerja-pekerja Hospital Ampang yang kurang berkemampuan mempunyai anak yang melanjutkan pengajian ke Universiti Awam dan Kolej TVET akan dapat tajaan dari Yayasan PRIHATIN Nasional (PRIHATIN).

Ia adalah satu inisiatif hasil dari siri Jelajah Pendidikan #KeluargaMalaysia yang dijalankan PRIHATIN sejak bulan Mac 2022 lepas yang dirasmikan oleh YAB Perdana Menteri Datuk Sri Ismail Sabri Yaakob.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif PRIHATIN Datuk Mohd Aizuddin Ghazali berkata, PRIHATIN menyeru pekerja-pekerja Hospital tampil jika memerlukannya. PRIHATIN akan membantu anak-anak staf Hospital Ampang untuk melanjutkan pengajian bagi memastikan tiada seorang pun Anak-Anak pekerja Hospital yang tercicir dalam pendidikan.

Beliau berkata demikian selepas menyerahkan sumbangan Aidilfitri kepada Petugas Barisan Hadapan dan Pekerja-pekerja Hospital Ampang di Program Kembara Ramadan Prihatin hari ini.

Hadir sama Ketua Pengarah Hospital Ampang, Dr. Kasuadi Hussin.

“Petugas Barisan Hadapan juga perlu lah diberi perhatian kerana mereka telah bekerja keras ketika wabak Covid-19 melanda negara 2 tahun yang lalu. Mereka juga turut menerima kesan dari pandemik ini dan perlu juga meraikan Aidilfitri kali ini.

“Program yang dilaksanakan ini adalah hasil kolaborasi strategik yang menzahirkan rasa tanggungjawab dan keprihatinan kepada masyarakat setempat,” katanya ketika Sidang Media di Ruang Legar Auditorium Hospital Ampang disini hari ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *