PROGRAM MAWADDAH RAHMAH RAMADAN AGIH 5,000 PEK BUBUR LAMBUK KEPADA WARGA KERJA JANM

  • April 15, 2023
  • 2 min read
PROGRAM MAWADDAH RAHMAH RAMADAN AGIH 5,000 PEK BUBUR LAMBUK KEPADA WARGA KERJA JANM

ANGKASA dengan kerjasama syarikat Adabi Consumer Industries Sdn. Bhd. pada 13 April 2023 telah mengagihkan sebanyak 5,000 pek bubur lambuk kepada warga kerja dan orang ramai bertempat di Jabatan Akauntan Negara Malaysia (JANM), Putrajaya.

Program yang diberi nama ‘Mawaddah Rahmah Ramadan’ itu melibatkan penyertaan sukarelawan dalam kalangan warga kerja ANGKASA dan anggota Koperasi Warga Perakaunan Sektor Awam Berhad (KO-AKAUN). Kerja-kerja memasak sebanyak 12 periuk bubur lambuk itu pula telah bermula seawal jam 9 pagi.

Majlis tersebut yang dihadiri oleh Presiden ANGKASA, Datuk Seri Dr. Abdul Fattah Abdullah turut diserikan dengan sesi penyampaian ‘Sumbangan Bakul Ramadan’ kepada 150 orang warga kerja JANM yang terdiri daripada Rela, Polis Bantuan, Pegawai Keselamatan, Kumpulan Sokongan dan OKU.

Program berkenaan turut mendapat kerjasama Jawatankuasa Hal Ehwal Islam Jabatan Akauntan Negara dan Persatuan Suri Dan Anggota Wanita Perkhidmatan Awam Malaysia Jabatan Akauntan Negara (Puspanita JANM).

Datuk Seri Dr. Abdul Fattah berkata, sama seperti tahun lepas, objektif program tersebut dibuat sebagai cara untuk mengekalkan dan mengeratkan hubungan kekeluargaan serta kerjasama strategik antara ANGKASA dan JANM.

Sementara itu, Akauntan Negara, Datuk Dr. Yacob Mustafa berkata, pihaknya amat berterima kasih kepada ANGKASA atas sumbangan dan hubungan baik yang dijalinkan dan berharap agar program yang dilaksanakan pada bulan yang mulia dan penuh keberkatan seperti ini dapat diteruskan lagi pada masa hadapan.

Hadir sama dalam program tersebut ialah Pengerusi Puspanita JANM, Datin Rugayah Mohd. Zin, Timbalan Presiden ANGKASA, Dato’ Dr. Haji Abdul Rahman Abdul Razak Shaik, Anggota Lembaga ANGKASA, Dato’ Haji Che Mohd Shukree Che Isa dan Timbalan Akauntan Negara (Operasi), Puan Sarimah Husain selain pelakon dan pengacara, Fizz Fairuz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *