PUTRA Mengecam Penggunaan Logo Kerajaan dan Parti dalam Sumbangan Pendidikan

  • August 25, 2023
  • 1 min read
PUTRA Mengecam Penggunaan Logo Kerajaan dan Parti dalam Sumbangan Pendidikan

KENYATAAN MEDIA PUTRA

Oleh: SHAHRULUFTI SHARIF
Ketua Penerangan PUTRA Malaysia
23hb Ogos 2023

Sehubungan dengan gambar replika cek yang memperlihatkan Nga Kor Ming bersama pimpinan DAP menyerahkan replika cek kepada sekolah-sekolah menengah dan sekolah jenis kebangsaan di sekitar negeri Perak. Sebanyak 17 sekolah aliran Cina di Perak dilaporkan menerima sumbangan sebesar RM1.8 juta dari Kementerian Pendidikan telah menimbulkan kontroversi.

PUTRA mengecam penggunaan logo kerajaan dan parti dalam sumbangan kepada sekolah-sekolah di Perak. Tindakan tersebut tidak mencerminkan semangat Malaysia Madani dan prinsip tatakelola yang diadvokasi oleh Perdana Menteri.

PUTRA mendesak agar sumbangan pendidikan dilakukan secara transparan dan bebas dari unsur politik. Pendekatan yang menggabungkan logo kerajaan dan parti dianggap tidak sesuai. Pentingnya menjaga kesucian pendidikan dan mengutamakan kualitI pendidikan dan kesejahteraan pelajar tanpa memandang afiliasi politik.

Rakyat memantau perkembangan isu ini dan memastikan pendidikan dan kesejahteraan pelajar tetap menjadi fokus utama dalam sistem pendidikan negara.

“PUTRA PERKASA NEGARA”

Shahrulufti Sharif
Ketua Penerangan Parti PUTRA Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *