Talk Show Seloka Lagenda Waris Seni bakal diadakan di Grand Barakah Hotel pada 13 Oktober 2023

  • October 8, 2023
  • 3 min read
Talk Show Seloka Lagenda Waris Seni bakal diadakan di Grand Barakah Hotel pada 13 Oktober 2023

Ampang, Selangor 4 Oktober 2023 – Persatuan Melodi Kenangan Artis & Penggiat Seni Malaysia (PEMEKAR) akan mengadakan satu program seni iaitu Seloka Legenda Waris Seni yang akan diadakan pada 13 Oktober 2023 bertempat di Grand Barakah Hotel Ampang, Selangor.

Objektif utama program ini adalah untuk mengangkat dan mengerakkan aktiviti anak seni melalui ikon Lakon, Muzik, Irama dan Tari dalam membawa misi dan visi mengenal bintang dan tokoh seni muzik negara.

Selain itu program ini juga bertujuan bagi memperkenalkan aktiviti seni melalui sidang keilmuan konsep talkshow bersama Seniwati/ Seniman/ Biduan/ Biduanita berdasarkan lakonan Filem/Teater dan lagu-lagu kegemilangan mereka bermula dari tahun 50an lagi.

Program ini juga memartabatkan SENIMAN/ SENIWATI MELALUI PEWARIS SENIk epada masyarakat sekaligus merealisasikan program bertemakan konsep” DIMANA TUMPAHNYA KUAH KALAU TIDAK KE NASI ” dimana darah seni yangm engalir kepada anak/cucu Penggiat Seni.

Program ini juga dapat mempertingkatkan seni dalam muzik lagu-lagu popular mereka dalam segmen persembahan pentas dan lagu oleh pewaris merekam melalui visual dari filem sekaligus memberi manfaat kepada IPTA/IPTS dalamm endokumentasikan bidang muzik sebagai bahan rujukan Seniman & Penggiat Seni apabila ketiadanya mereka nanti, mereka sama-sama terlibat secara langsung dalam mengangkat seniman negara sebagai aset negara.

Mendokumentasikan tokoh legenda WARISAN SENI KEPADA WARIS SENI melalui rakaman Video sebagai bahan rujukan semasa hayatnya sebagai Tokoh Artis & Penggiat Seni melalui pengalaman dan pengorbanan sebagai anak seni dalam mewarnai industri seni negara.

Antara yang terlibat dalam Program ini adalah Fauziah Dato Ahmad Daud Waris Seniwati Saadiah & Ahmad Daud, Dilla dan Fairuz Husain Waris Seniman Husain Abu Hasan & Seniwati Mahyon Ismail, Hairi Cool Waris Keluarga Sophia Ibrahim, dan Osama Yamani Waris Dato’ Jamal Abdillah.

Besar harapan agar para media yang hadir dapat mengwar-warkan program ini dimana terdapat 3 segmen dalam perlaksanaan program ini termasuklah sembang waris tokoh iaitu mengimbau kembali penglibatan dan pengalaman artis legend menjadi seorang penyanyi, pelakon, pemuzik dan pengubah lagu yang telah bersama menyumbang kepada pendapatan negara.

Program ini akan dapat ditonton di Ballroom Grand Barakah Hotel ampang pada 13 Oktober 2023 jam 8.00

malam secara langsung di pentas dimana dikendalikan oleh Azrul sebagai

moderator.

Segmen kedua melalui persembahan pentas dimana waris seni akan menyanyikan lagu hit ayah/ ibu mereka dan seterusnya lagu mereka sendiri.

Disamping itu program ini juga akan di meriahkan lagi dengan jualan produk artis di selebritio corner yang bertujuan untuk menambahkan lagi pendapatan artis dengan menjual produk hasil mereka sendiri.

Terima kasih tidak terhingga di atas sokongan pihak Kementerian

Pelancongan,Seni dan Budaya Malaysia (MOTAC), Grand Barakah Hotel Ampang,

rakan seni, rakan media, media masa, Media Elektronik, Bloggers, Youtube dan

tuan puan yang dapat bersama mengwar-warkan program ini untuk tujuan promosi kepada pengunjung dalam dan luar termasuk pelancong asing serta individu yang telah turut bersama.

Harapan semoga program ini dapat sokongan dari semua pihak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *