(Video) Sidang Media Filem Mat Kilau : Menteri Komunikasi dan Multimedia

  • June 23, 2022
  • 1 min read

Inspirasi dari kisah perjuangan pahlawan Melayu, Mat Kilau bersama ayahandanya Tok Gajah dan sahabat-sahabat berjuang menentang British. Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan adalah sebuah filem yang dihasilkan melalui inisiatif Dana Kandungan Digital (DKD) kategori Dana Produksi dan Dana Pemasaran yang disalurkan oleh Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (K-KOMM) melalui Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS).

Menteri Komunikasi dan Multimedia, Tan Sri Datuk Seri Panglima TPr Annuar Haji Musa dan Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Zahidi Zainul Abidin hadir malam ini menyaksikan tayangan khas filem Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan.

Filem biografi epik sejarah Malaysia terbitan Kembara Studio dengan kerjasama Skop Production arahan Syamsul Yusof ini dibarisi pelakon hebat iaitu Dato’ Adi Putra, Beto Kusyairy, Johan As’ari, Fattah Amin, Dato’ Rahim Razali, Dato’ Jalaluddin Hassan, Namron dan ramai lagi. Dalam ucapan nya Menteri menyeru ibubapa agar dapat membawa anak-anak mereka menyaksikan sendiri filem yang akan membawa contoh dan teladan perjuagan bangsa melayu satu ketika dulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *