Calum Scott – Heaven menampilkan  Darren Espanto (Philippines) | Diana Danielle (Malaysia) Hoàng Duyên (Vietnam) | Lyodra (Indonesia)

  • June 7, 2022
  • 2 min read
Calum Scott – Heaven menampilkan  Darren Espanto (Philippines) | Diana Danielle (Malaysia) Hoàng Duyên (Vietnam) | Lyodra (Indonesia)


H O A N G  D U Y E N

Hoàng Thị Mỹ Duyên adalah seorang penyanyi, pelakon serta pencipta lagu dari Vietnam. Di usia 18tahun dia berpindah ke bandar Ho Chi Minh untuk mengejar impiannya. Kemudian dia menggunakannama pentas “Hoàng Duyên”. Duyen bekerja di dunia muzik dan filem serta terkenal sebagai seorangyang lemah lembut, positif dan berjiwa bebas. Hoàng Duyên kemudian menyertai pengurusan DreamSpada 2021 dan memperkenalkan “Chang Trai So Mi Hong” (Guy in Pink Shirt). Lagu tersebut menjaditrending di nombor #19 di laman Youtube dan meraih perhatian pencinta Viet Nam. Ini menjadi batuloncatan buat kerjayanya. Pada awal 2021, Hoàng Duyên melancarkan “Sai Gon Dau Long Qua”(Saigon, it’s heartbreaking). Ia menjadi tular dengan hampir 51juta tontonan di laman YouTube danDuyen membawa pulang anugerah “Best New Asian Artist” di anugerah MAMA 2021. Dalam tahun yangsama, Duyen melancarkan sebuah lagi lagu hit “Sai Gon Hom Nay Mua” (Saigon, today it rained) dan iamasih dicintai pendengar Vietnam, denga keududukan #3 di YouTube selepas tiga hari pelancaran.

L Y O D R A

Lyodra adalah pemenang Indonesian Idol 2020. Dengan suara yang hebat dan terkenal dengan gayanyanyian ‘whistle’, dia berjaya menjuarai pertandingan itu di usia 16 tahun. Lagu pertamanya di bawahUniversal Music Indonesia yang berjudul Gemintang Hatiku meraih banyak kejayaan dan ini diikutidengan lagu hit Mengapa Kita #terlanjurcinta. Pada 16 Julai 2021, Lyodra melancarkan albumpertamanya LYODRA. Lagu terbaharunya dari album itu yang bertajuk Kalau Bosan dan Pesan Terakhirjuga sedang mendaki carta tempatan dan global. Lagu ‘I’ll Never Love Again’ rakaman asal Lady Gagayang dia nyanyikan semula menjadi trending #1 di laman YouTube. Lyodra juga telah memenangianugerah album terbaik 2021 di Anugerah Muzik Indonesia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *